Nieuws

 • Zottegem

  Infoborden moeten leveranciers naar bedrijven leiden

  Infoborden moeten leveranciers vlotter naar de bedrijven in de verschillende industriezones in Zottegem leiden. “Met de infoborden willen we het zoekverkeer vermijden en de bedrijven beter bereikbaar maken”, verduidelijkt burgemeester De Potter (CD&V). Op dit moment worden de infoborden en wegwijzers op de verschillende bedrijventerreinen geplaatst. ”Er worden infoborden geplaatst met een plattegrond van het bedrijventerrein en een bedrijvenlijst. Elke straat op een bedrijventerrein krijgt op deze plattegrond een kleur toegekend. In de bedrijvenlijst komt deze kleur terug naast elke firmanaam.” “Zo zien bezoekers dat het bedrijf waarnaar ze op zoek zijn bijvoorbeeld in de gele straat ligt en zien ze ook op welke huisnummer deze firma gevestigd is”, zegt burgemeester De Potter. “Een hele stap vooruit.” Vlotter bereikbaar Dit project wordt gerealiseerd door de firma Maps4Industry in opdracht van de stad Zottegem en Solva. ”Bedoeling van de bewegwijzering is om de verschillende industrieterreinen en de daarop gevestigde bedrijven en diensten vlotter en makkelijk bereikbaar te maken voor chauffeurs, vaak leveranciers met grote vrachtwagens of voor de klanten van het bedrijf.” Totem voor elk bedrijf “Om het concept te vervolledigen, zou er aan de ingang van elk bedrijf een totem geplaatst moeten worden in de kleur van de straat met daarop in het groot het huisnummer. Hopelijk gaan die er ook komen. We rekenen daarvoor wel op de medewerking van de bedrijven”, geeft de Zottegemse burgemeester nog mee. (FEL)

  Bron: Het Laatste Nieuws

 • Mechelen

  Bewegwijzering maakt bedrijven vlotter bereikbaar

  De firma Maps4industry brengt deze maand nieuwe bewegwijzering aan in de Mechelse industriezones Noord en Zuid. Deze moet het vinden van je bestemming vergemakkelijken. ”De vraag vanuit de bedrijven bestond al enige tijd en bovendien is het ook voor ons als stad belangrijk dat de bedrijven op ons grondgebied vlot ontsloten kunnen worden en er zo weinig mogelijk vrachtwagens overbodige kilometers moeten doen om op hun bestemming te geraken”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). Mechelen-Noord krijgt drie zones (A-B-C) met kleuren blauw, rood en geel en Mechelen-Zuid twee zones (A-B) met blauw en rood. “De bewegwijzering is zo opgesteld dat hoe dichter men bij de bestemming komt, de bewegwijzering telkens gedetailleerder wordt: eerst ‘Mechelen-Noord’ of ‘Mechelen-Zuid’ volgen, dan de verschillende letters, kleuren en tenslotte ook de straatnamen met nummers. Zowel binnen de industriezones Noord als Zuid worden eveneens nieuwe infoborden geplaatst met kaart”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA). Mechelen investeert net geen 35.000 euro in de algemene bewegwijzering. Maps4industry financiert de infoborden, terwijl de bedrijven betalen voor het plaatsen van de totems. Leefmilieugroep Mechelen-Zuid reageert positief. De beweging protesteert al jaren tegen de ‘verloren’ rijdende vrachtwagens in de buurt. (WVK)

  Bron: Het Laatste Nieuws

 • Rijkevorsel

  Gemeente pakt bewegwijzering bedrijvenzones aan

  De bewegwijzering naar de bedrijventerreinen in Rijkevorsel werd onlangs opgefrist met een duidelijke en herkenbare vormgeving. Dankzij de nieuwe wegwijzers en overzichtsborden langs de invalswegen en gekleurde totempalen voor de deur is de zichtbaarheid een pak verbeterd. “De oude bewegwijzering was verouderd en niet voor alle zones hetzelfde”, zegt schepen Stefan Maes (N-VA). ’Met het nieuwe uniforme systeem dat geplaatst werd, is het de bedoeling dat bestuurders vlotter en zonder zoeken op hun bestemming geraken.” Het gaat om de vier bedrijventerreinen Noord, Zuid, De Meiren en Zuiderdijk. Geïnteresseerde bedrijven die ook een totempaal wensen, kunnen hiervoor contact opnemen met de dienst lokale economie op het nummer 03 340 00 30 of via economie@rijkevorsel.be. (VTT)

  Bron: Het Laatste Nieuws

 • Wommelgem / Ranst

  Dankzij kleurencodes rijdt niemand nog verloren in deze industriezone

  WOMMELGEM / RANST - De uitgestrekte bedrijvenzones langs de E313 en het Albertkanaal kregen een intelligente bewegwijzering op basis van kleurcodes. Een handig initiatief van bedrijvenvereniging Bewora, met steun van de provincie en gemeente. De bedrijvenzones langs de E313 en het Albertkanaal zijn zo groot dat het niet altijd evident is voor leveranciers, klanten en andere bezoekers om de juiste weg te vinden. Voortaan zal het vlotter gaan dankzij een uniforme bewegwijzering van Maps4Industry, die eerder ook al in Ranst voor duidelijkheid zorgde. Kleuraanduiding “Aan elke toegangsweg naar het bedrijventerrein staat nu een informatiebord waarop alle straten en zijstraten door middel van kleurcodes worden herkend”, aldus Paul Fornoville, voorzitter van Bewora. “Alle straten kregen een naambord in dezelfde kleur en ook elk huisnummerbordje heeft dezelfde kleur. Dit maakt de herkenning voor bezoekers functioneel en praktisch. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook de verkeersveiligheid ten goede zal komen.”

  Bron: Gazet Van Antwerpen

 • Wommelgem

  Duidelijke bewegwijzering voor KMO-zone

  Na het bedrijventerrein van Ranst kreeg ook de KMO-zone van Wommelgem gisteren een intelligente bewegwijzering. Alle straten kregen een naambord in dezelfde kleur, ook elk huisnummerbordje kon in dezelfde kleur verkregen worden om de herkenning voor de bezoekers praktisch te maken. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit de verkeersstroom in de hand zal werken en de verkeersveiligheid ten goede zal komen”, vertelt Paul Fornoville, voorzitter van de Bedrijvenvereniging Wommelgem-Ranst, beter bekend als Bewora. Beide industriezones hebben nu dezelfde en éénduidige signalisatie dankzij de samenwerking met Maps4Industry en de ondersteuning van het gemeentebestuur van Wommelgem en POM Antwerpen. “Bewora wil duurzaam ondernemen met oog op energiebesparing en een vermindering van de CO2-uitstoot”, belicht Fornoville de voordelen van een duidelijke bewegwijzering naar en binnen een bedrijventerrein. (FSL)

  Bron: Het Laatste Nieuws

 • Asse

  Totems moeten chaos in industriezone oplossen

  Nieuwe wegwijzers, een overzichtelijk stratenplan en kleurrijke bedrijfstotems moeten de bedrijven in de industriezone van Mollem vlotter en duidelijker bereikbaar maken. Het gemeentebestuur ging voor het project in zee met het bedrijf Maps4Industry uit Eeklo dat gespecialiseerd is in de bewegwijzering van bedrijventerreinen. “Uit een bevraging bleek dat de bedrijfsleiders vragende partij waren voor een duidelijker bewegwijzering”, zegt schepen van Mobiliteit Yoeri Vastersavendts (Open VLD). “Veel leveranciers en vrachtwagenchauffeurs moeten te lang zoeken naar het juiste adres. Dat kon niet langer blijven duren.” De gemeente investeerde 10.000 euro in de vernieuwing van de bewegwijzering. Opvallend is de plaatsing van gekleurde totempalen waarbij elke straat een eigen kleur krijgt. Langs de Assesteenweg, die de hoofdweg vormt van de industriezone, krijgen de bedrijven een blauwe totem. De kostprijs voor een totem, met daarop uiteraard de naam van het bedrijf, kost 745 euro. Voor een luxe-exemplaar met een brievenbus wordt 1.100 euro gevraagd. “De bedrijven zijn vrij om in te tekenen. We verplichten niemand om een totem te kopen”, zegt Vastersavendts. “Van de vijftig bedrijven hebben er nu al 27 een totem gekocht. Wellicht volgen er de komende maanden nog bestellingen. Als dit project positief geëvalueerd wordt, overwegen we de totems ook in het Researchpark in Zellik in te voeren.” (WDS)

  Bron: Het Laatste Nieuws

 • Mollem

  Kleuren wijzen truckers de weg in Mollemse industriezone

  MOLLEM - Uit een rondvraag bij de bedrijven in het industriepark van Mollem bleek dat er heel wat klachten zijn over de onduidelijke bewegwijzering in de zone. De gemeente Asse pakte het probleem aan en ging in zee met een gespecialiseerde firma. De klachten van bedrijfsleiders uit de Mollemse industriezone (Z.5) waren terugkomend. De infoborden waren niet meer goed leesbaar en de bordjes met de huisnummers waren te klein en niet goed zichtbaar van op de weg. Hierdoor ondervonden (internationale) vrachtwagenchauffeurs regelmatig problemen bij het zoeken naar de bedrijven, wat dan weer zorgde voor een onveilige situatie op de weg. Totems De gemeente Asse werkte daarom in samenwerking met de gespecialiseerde firma Maps4Industry een nieuw concept uit met een bewegwijzering aan de hand van wegwijzers in kleuren, infoborden en gekleurde bedrijfstotems (zie foto). Het bedrijf voerde dergelijk systeem ook al onder andere in in bedrijvenzones in Lier, Wilrijk en Evergem. Voorlopig bestelden al 27 bedrijven, van de ongeveer 50 die in de Mollemse zone (Z.5) een vestiging hebben, een 'bedrijfstotem'. Bij de firma Maps4Industry denken ze dat de overige bedrijven snel gaan volgen eens de eerste palen er staan. Duurzaam Deze nieuwigheid is een eerste concrete verwezenlijking van de 'Duurzaam parkmanager' die Asse aanstelde voor de Mollemse industriezone. Een volgende stap zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat alle bevrijven in deze zone dezelfde afvalverwerker onder de arm nemen. De gemeente Asse hoopt op termijn alle zones op deze manier te beheren maar zal zich eerst nog focussen op het pilootproject in Mollem.

  Bron: Persinfo

 • Asse

  Kleurtjes helpen onoverzichtelijke bedrijvenzone Mollem ontwarren

  In de bedrijvenzone Mollem wordt dezer dagen een nieuwe, duidelijker bewegwijzering uitgerold, gebaseerd op vier kleuren. In de zone wordt immers veel te vaak verloren gereden. Het nieuwe concept werd ontwikkeld door Maps4Industry, een jong bedrijfje uit Eeklo gespecialiseerd is in het transparanter maken van complexe wegeninfrastructuur in bedrijvenzones. Onder meer in Wilrijk, Lier en Evergem schiep Maps4Industry eerder al orde in onoverzichtelijke verkeersmappen van bedrijvenzones. “De bewegwijzering in de bedrijvenzone van Mollem is al langer een probleem”, zegt schepen van Mobiliteit Yoeri Vastersavendts (Open VLD). “De VWBO-kern van Mollem maakte ons daar al attent op en ook uit de bevraging in het kader van het project Duurzaam Parkmanagement bleek dit nogmaals. Er is in deze zone te veel zoekverkeer, chauffeurs die straten in en uit rijden op zoek naar het juiste adres. Onze eigen werkliedencentrale hier in de zone lijkt soms een onthaalbureau voor verloren gereden vrachtwagenchauffeurs.” Maps4Industry Mollem bedrijvenzoneIn het nieuwe plan wordt niets gewijzigd aan de nummering, maar krijgt elke straat een eigen kleur, in dit geval blauw, geel, groen en rood. Op de (blauwe) Assesteenweg (kant Bollebeek en kant Waarbeek) komen infoborden met een alfabetische lijst van de 78 bedrijfsadressen in de Z5 Mollem. Aan de hand van de kleur van het bedrijf weet de chauffeur meteen welke kleur van wegwijzers hij moet volgen, net zoals je ook in veel ziekenhuizen een bepaalde kleur moet volgen om een bepaalde afdeling te vinden. Totem Bedrijven kunnen via Maps4Industry tegelijk intekenen op een gepersonaliseerde “totem” in de kleur van hun straat, zodat die straatkleur ook visueel gemakkelijk herkenbaar wordt. De kostprijs van zo’n totem gaat van 745 euro tot 1.100 euro voor eentje met ingebouwde brievenbus. 27 bedrijven in Mollem tekenden al in op een totem. Nieuw is dat er in Mollemse bedrijvenzone ook exit-pijlen komen om de vrachtwagenbestuurders vlot de weg te laten terugvinden naar de hoofdwegen. Maps4Industry staat zelf in voor het onderhouden en up-to-date houden van de borden. Asse trok een kleine 10.000 euro uit voor de nieuwe wegwijzers. Als het project positief wordt geëvalueerd wordt het later ook in de andere bedrijvenzones van Asse uitgerold.

  Bron: Goeiendag

 • Asse

  Nieuwe wegwijzers in industriezone

  De infoborden en bewegwijzering in de industriezone van Mollem wordt vervangen. De huidige infoborden bleken vaak onleesbaar en de bewegwijzering met de huisnummers was te klein. Daardoor plaatsten veel bedrijven eigen wegwijzers maar die aangroei aan borden veroorzaakte dan weer een onveilige situatie. Het gemeentebestuur besliste daarom om nieuwe en duidelijke signalisatie aan te brengen. Aan het begin van elke toegangsweg tot het bedrijventerrein wordt een groot infobord geplaatst met een gedetailleerde plattegrond van heel hun industrieterrein. Het infobord zal ook een alfabetische lijst van alle bedrijven bevatten. De gemeente werkt voor dit project samen met het bedrijf Maps4industry. Er wordt ook geopteerd om aan ieder bedrijf een opvallende totem te plaatsen waar in het groot het huisnummer op geplaatst wordt. De kostprijs voor de bewegwijzering bedraagt 5.700 euro. (WDS)

  Bron: Het Laatste Nieuws